Страници

петък, 5 август 2011 г.

Футболното първенство започва

Утре започва първенството в А ФГ. В началото е малко трудно да се правят прогнози, но ние ще опитаме - още повече, че букмейкърите са решили да правят подаръци за, според мен, ясни мачове.

В миналите 2 дни рухнаха илюзиите, че имаме качествен клубен футбол и три от отборите ни безславно отпаднаха от не много добри съперници. "Литекс" все пак ще продължи да мъчи верните си фенове и в Лига Европа, където ще премери сили с колос като "Динамо"(Киев). На Любо Пенев му върви срещу екссъветски величия. "Локомотив" отпадна след 210 минути глуха защита и дузпи и приключи участието си. Може да се хвалят от техния лагер, че нямат загуба в 4 мача, но показаната игра не беше убедителна. "Левски" беше брутално изхвърлен от скромният "Спартак"(Търнава). Скандалите в техния лагер не закъсняха - от обвинение в бойкот на Калво до махане на глави на играчи. Всичко това ще окаже влияние върху резултатите на замесените отбори, затова и така обстойно се спряхме на тези събития.

1. "Ботев"(Вр) - "Светкавица" - Сашо ангелов сгрлоби приличен за нашите стандарти отбор и ще се стреми да зарадва врачанската публика, която ще се изсипе масирано на мач най-вече заради 21 годишната суша откъм футбол с марка "А". Очаквам именно публиката да се окаже решаващият фактор в мача и врачани да победят абсолютните дебютанти от Търговище. Прогноза - 1

2. "Лудогорец" - "Локомотив"(Пд) - Благодетелят на разградчани Домусчиев пръсна маса пари за трансфери на бивши звезди и недоказани чужденци, а не намери време и бюджет да ускори реновирането на стадиона в Разград. Така мачът ще се изиграе на неутрален терен и вероятно това също ще окаже негативно влияние. Другият отрицателен фактор е правенето на селекция на килограм без сработка между играчите. Очаквам, че сблъсъкът с действителността на майсторската група ще е фрустриращ за дебютантите и от този мач е възможно да излязат като победени. Ситуацията в Пловдив е коренно различна. Динев сглобява отбор от доста време и едва ли ще допуснат загуба на старта. Всъщност, нека бъдем предпазливи - прогноза - Х.

3. "Миньор" - "Видима" - въпреки че изпаднаха миналата година, севлиевци се върнаха административно в елита. Мястото им не е там и още от първия кръг ще запишат поражение. поради наказание перничани ще домакинстват на ст. "Славия" и това малко ще ги затрудни. Ще бият, но не много лесно. Прогноза - 1.

4. "Черно море" - "Монтана" - Джамбазки изгради балансиран и боеспособен отбор на домашен терен. Неразумно го увмолниха според мен, но Стефан Грозданов би трябвало да надгради постигнатото, защото е доказан специалист. Разликата в класите обаче е очевидна и очаквам победа за "черно море". Прогноза - 1.

5. "Литекс" - "Берое" - "литекс" изигра 4 мача в евротурнирите и финал за суперкупата, като в крайна сметка отпадна от ШЛ и загуби мача срещу ЦСКА. Би трябвало да зарадват публиката си на откирването на първенството, защото един негативен резултат в този мач ще влоши иначе добрия климат в отбора. И това не е невъзможно. Илиан Илиев е добър специалист, но не разполага с достатъчно ресурси да се противопостави успешно под Покрития мост. Прогноза - 1.

6. "Черноморец" - "Калиакра" - Морското дерби се очаква с голям интерес. Бургазлии изпитват сериозни затруднения да поддържат нивото от миналите години, което обаче не успяха да капитализират във формата на някакви по-сериозни успехи от 2-3 победи над класни съперници и малко медиен шум. Адалберт Зафиров няма достатъчно аргументи, за да изненада Херо. Прогноза - 1.

7. "Локомотив" (Сф) - ЦСКА - "Червените" ще бият в може би най-резултатния мач за кръга. Вече взеха Суперкупата, очакват в приповдигнато настроение първия кръг от Лига Европа, за разлика от "Локо", които вече играха 4 мача в глуха защита и безславно отпаднаха. Прогноза - 2, оувър

8. "Левски" - "Славия" - Най-старото столично дерби ще се играе чак в понеделник. Дали "белите" ще реанимират по обичайния начин тотално загубилите своето самочувствие колеги от "Подуене"? Едва ли. В лагера на "сините" цари хаос, който трудно ще бъде оправен. По-добре за "Левски" ще е да загуби този мач, за да могат да се вземат мерки овреме. "Славия" има нов треньор, направи няколко разумни трансфера и заздрави защитата и халфовата линия. Там проблемите ще бъдат в нападение, но Божов вкара 3 гола в контролите и показа, че има още сили да прави голове на най-високо ниво. Прогноза - Х.

Няма коментари: