Страници

събота, 30 август 2008 г.

5 от 5

Днес хванах и четирите български мача. Това е добре. Залагането на мачове само от едно първенство е препоръчително. Сега смятам да престъпя този неписан закон и за утре ще подготвя фиш с пет мача от пет различни първенства. Може би ще ги разиграя в система 4 от 5 или в две системи 3 от 4, за да избегна рисковете.

Англия
"Челси" - "Тотнъм Хотспър"
В последните години това лондонско дерби е доминирано от "сините", но най - важният мач между двата отбора през годината - финала за Купата на лигата, беше спечелен от "Тотнъм". Сега двата отбора са на диаметрално противоположни позиции. Време е "Челси" да загуби точки, а "Тотнъм" да спечели. Неяснотата около Бербатов пречи на отбора, а липсата на качествен нападател едва ли ще позволи на "шпорите" да вкарат много голове. Един залог "ъндър" и знак Х прилягат на дербито.

Испания
Първенството едва сега започва, а лидерите по традиция стартират много колебливо. Препоръчвам ви да избягвате залози за "Реал" и "Барса", колкото и сигурни да изглеждат победите им като гости. Не се лакомете от високите коефициенти.
Единственият тим, който показа в евротурнирите до момента, че е във форма като разнебити "Шалке" е "Атлетико" (Мадрид) .
Препоръчвам ви срещата "Атлетико" - "Малага" . По - сигурна единица няма в целия неделен тираж, а и коефициентът е добър за твърд мач - варира от 1.3 до 1.6 при различните букмейкъри.

Германия
"Байерн" - "Херта"
Време е баварците да запишат победа. Знак 1, комбиниран с "оувър" ще донесе сигурни печалби.

Италия
"Рома" - "Наполи"
На пръв поглед южняшкото дерби изглежда предрешено в полза на римляните, но за мен мачът е Х2. За да не се разпилявам в излишни колонки, ще заложа на равенството.

България
"Локомотив" (Пд) - "Левски"
Много се изписа за това как "Локомотив" излизал винаги на кръв срещу "сините". Според мен това не е вярно и отборът, който се нуждае повече от точките винаги ги получава. Сега двата отбора имат нужда да поизмият срама от резилите напоследък и според мен ще направят боево реми.

Прогнози за мачовете в А ПФГ от събота

Последния път доста сгреших в прогнозата и "Литекс" разцепи "Славия" с 0:3 на "Овча купел" вместо да стане обратното. Затова известно време се въздържах да давам публичност на прогнозите си. Сега натрупах малко положителен опит и отново съм набрах смелост:

"Беласица" - "Миньор"
След като се спасиха по втория начин миналата година, петричани ще страдат дълго време. Дори не си взеха поука и не подобриха играта си. За съдийските помощи, които се надяват да получат - не знам, но ако се играе феърплей не ми се вярва "комитите" да се спасят. Може би само "Ботев" е по - слаб отбор от тях в А ПФГ засега.
"Миньор" са новаци в елита и едва ли ще разчитат на гостуванията за натрупване на точки. Много труден за прогнозиране мач на пръв поглед, но логиката показва безголово равенство с много картони.
Прогноза...........Х

"Сливен" - "Славия"
Тук подхождам много внимателно. От "белите" и това често ме кара да бъда пристрастен в прогнозите. "Славия" тръгна лошо в първенството, но наличните футболисти са доста качествени. "Славия" има доста класа, която няма да позволи този отбор да крета в средата на таблицата. Друг е въпросът с ръководството и липсата на амбиции, но в Сливен "лавината" няма да загуби. Очаквам равенство въпреки подкрепата, която ще им окаже Богдев.
Прогноза.........Х

ЦСКА - "Спартак"
Мачът е с ниски коефициенти за 1, а изненада е изключена. Препоръчвам да го избягвате.
Прогноза .........1

"Локомотив"(Мз) - "Пирин"
В Мездра ще разчитат предимно на домакинствата, за да се утвърдят в елита. "Пирин" играе доста по - слабо от миналия сезон.

Прогноза.........1