Страници

понеделник, 8 август 2011 г.

Втори кръг от А група

След смазващите прогнози от миналия кръг, ще си позволя да дам и за втори кръг.

1."Монтана" - "Калиакра"
"Монтана" е далеч по-балансираният от двата отбора и няма да изпусне каварненци на ст."Огоста". Адалберт Зафиров ще трябва доста да се потруди, за да остави българското "Каляри4 в елита за трети пореден сезон, а това ще стане много трудно. За монтанци победата е задължителна с оглед на голямата конкуренция за оставане в групата, която се очертава тази година.
Прогноза-1

2. "Локомотив"(Пд) - "Локомотив"(Сф)
Диян Петков е научил добре софиянци да се защитават, но май не ги е научил на нищо друго. Това не е типичният стил за "Локомотив"(Сф), които по принцип играят отворено, атакуващо и доста по-красиво. Срещу ЦСКА бяха близо до равенството, но само защото "червените" сами си създадоха главоболия.
Пловдивчани бяха на косъм да спукат още в началото балона "лудогорец", но малшансът и съдиите не позволиха това да се случи. Високите цели, които са си поставили този сезон не позволяват загуба на точки на собствения стадион. Лошото е, че като че ли нападателите им не умеят много да вкарват, а трудно ще се справят с бетоните на Петков.

Прогноза - 1, ъндър 2.5 гола

3. "Берое" - "Лудогорец"

"Берое" създаде известни главоболия на "Литекс" и показаха, че и този сезон няма да са лесна плячка. "Лудогорец" тръгна с голяма кошница и мегаселекция, но Петев има доста работа докато сглоби от тези индивидуалности тим. Очаква се интересен мач.

Прогноза - Х

4. "Видима-Раковски" - "Литекс"

Ненужно е да казвам каквото и да било.

Прогноза - 2

5. "Черно море" - "Левски"

мачът по принцип е "троен", но след показаното тази вечер от "Левски" съм напълно сигурен, че няма да спечелят във Варна. Показаха припряност и нервност при загуба на инициативата, а "Черно море" е отбор, който ще се възползва максимално от това.

Прогноза - 1
6. ЦСКА - "Черноморец"

Без думи.

Прогноза - 1.

7. "Светкавица" - "Миньор"

"Мълниеносците" не показаха нищо стойностно във Враца и трудно ще се спасят от изпадане. Ако не вземат такива домакинства като това срещу "Миньор", ще им е дори невъзможно. Перничани от своя страна си запазиха състава и треньора от миналата година и едва ли ще падат от такива съперници.

Прогноза - Х

8. "Славия" - "Ботев"(Вр)

Въпреки че загубиха мача от първия кръг, "белите" са абсолютният фаворит в двубоя - имат добър отбор, който след летните трансфери стана далеч по - балансиран и опасен - Живко Желев, Борносузов и Галин Иванов са голям удар за Кушев и ще придадат допълнителна класа на отбора. Ели Маркес е много стабилен в защита и сещевременно създава доста опасности в офанзивен план. Сашо Ангелов е направил силен отбор, но докато почне да печели точки в София като едно време, ще трябва доста вода да изтече.

Прогноза - 1.

Мачове във фокус за уикенда

Ето и някои мачове, които заслужават вниманието ни през уикенда. Сега няма да давам прогнози, просто ще събирам информация за тези срещи, ще анализирам и тогава ще определя какви точно знаци да предвидя. В петък ще ви запозная с решението си.

Та за следните мачове става въпрос:

ПРЕМИЪРШИП
1. "Тотнъм Хотспър" - "Евертън"
2. "Нюкасъл Юнайтед" - "Арсенал"
3. "Стоук Сити" - "Челси"

ЧЕМПИЪНШИП

4. "Лестър" - "Рединг"

ШОТЛАНДИЯ


5. "Инвърнес Каледониън Тисъл" - "Рейнджърс"

БУНДЕСЛИГА

6. "Волфсбург" - "Байерн"
7. "Байер 04" - "Вердер"

ЮПИЛЕР ЛИГА


8. "Гент" - "Стандарт"(Лиеж)

ФРАНЦИЯ

9. "Рен" - ПСЖ
10. "Оксер" - "Олимпик"(Марсилия)

ИСПАНИЯ

11. "Реал"(М) - "Барселона"

Националните отбори ще играят приятелски мачове през седмицата

Интересни приятелски срещи ще се играят в сряда и четвъртък. Подбрал съм някои от тях и след още малко анализи ще изиграя 4 или 5 мача в комбинация.
Ето на какво съм се спрял:

1. Германия - Бразилия
Ако срещата беше официална, задължително щях да дам подкрепа за Бразилия, но в тези приятелски мачове те ще излязат по-разконцентрирани. Техните национали са гръбнакът на много отбори и едва ли ще успеят да се съберат всички. В отбора им има умора и от отминалата Копа Америка, където не успяха да използват най-добрите си играчи и логично се провалиха.
Прогноза-1

2. Италия - Испания - Това е мач с особен заряд. Действащият европейски и световен шампион изглежда фаворит, но както и в другия мач, цитиран по-горе, едва ли ще играят пределно мобилизирано. Италия има нужда от победата в по-голяма степен. За всеки случай ще се застраховам.

Прогноза - 1Х

3. Беларус - България
При матеус се вижда израстване, но за съжаление само в аспекта, свързан с дисциплината. няма откъде да дойдат други играчи и да придадат класа на отбора ни. За съжаление се превърнахме в четвърторазряден отбор от четвърта урна и това трудно ще се промени скоро, още повече, че и в квалификациите за световното не се очертава да играем главна роля.
Прогноза - Х

4. Англия - Холандия

Отборът, който категорично превъзхожда съперника си е този на Холандия.

Прогноза - 2

Разбира се, някои регионални дербита като САЩ-Мексико и Япония- Южна Корея също будат интерес, но там силите са доста изравнени и не бих ви съветвал да рискувате.