Страници

петък, 10 юли 2015 г.

"Волеренга" - "Сандефьорд"

Сандефьорд се завърна в Типелиген след няколкогодишно отсъствие от елита, но все още не може да налучка ваксата и убедително зае последното място. Имат някои добри футболисти, с които могат да се преборят за оставане, но като цяло отстъпват на столичани, чиято цел е тази година евротурнири, а в следващите сезони титла. Мачът предвещава сигурна единица. Коефициентът е малък, но затова пък сигурен и спокойно можете да го сложите в комбинация като твърд мач. Очаквам рутинна победа с повече от гол разлика за Волеренга.

"Белшина" - "Гомел"

Гомел е един от неудобните съперници за Белшина като е в серия от три поредни победи над съперника, а и като цяло в последните 10 срещи е 4-3-3 с отбора на Белшина. През този сезон обаче отборът от Бобруйск тръгва да си възвръща позициите на водещ отбор и целта е класиране в евротурнирите и достойна конкуренция на БАТЕ, Солигорск и Динамо. В момента са трети, представят се равномерно като домакин и гост и точките им идват от мачовете с по-слабите опоненти. От гореспоменатите 3 основни конкурента, до момента са спечелили само точка при 2 загуби. Гомел се представя крайно неубедително в мачовете като гост и от 7те си гостувания до момента са взели само точка от аутсайдера Слуцксахар. Именно това ги им отрежда място в края на таблицата, като голямата разлика със Слуцк и Витебск, които са основните кандидати за изпадане, прави сезона им безсмислен.

сряда, 8 юли 2015 г.

"Бала Таун" - "Диферданж"

Вицешампионът на Уелс приема колегите си от Люксембург на клубния стадион на Рил. Първата среща малко случайно завърши 3:1 в полза на Диферданж и британците ще трябва да се впуснат в атаки от самото начало, за да имат надежди за наваксване на пасива. Хората от херцогството ще мислят за защитата и ще разчитат с някоя контра да матират оредялата защита на впусналите се в атаки домакини. Коефициентът за 1 е достатъчно примамлив и си заслужава риска, а съм сигурен, че Таун ще вземат мача, макар и да не продължат напред в турнира.

Прогноза за "Стяуа" -"Търгу Муреш"

Румънското първенство се подновява този уикенд и мачът за суперкупата идва като увертюра на сезона. Стяуа има доста проблеми с военните и позагуби качество през лятото. Носителят на дубъл от миналия сезон среща приятната изненада - вицешампиона Търгу Муреш. Муреш се подсили за новия сезон с оглед на участието в евротурнирите. През миналия сезон мурешани взеха две победи над съперника и се очертаха като костелив орех за отбора на Бекали. Очаквам позиционен сблъсък с малко голове, но двойката е много апетитна и си заслужава риска.