Страници

петък, 26 декември 2008 г.

The Boxing Day

Ето, че английското първенство навлезе в решителната си фаза - по Коледа и нова година се играят много мачове, много неща стават ясни, а лидерът в класирането след този натоварен период обикновено става и шампион.
На днешния ден винаги се получават странни резултати, защото отборите изразходват енергията си по друг начин и изобщо мислят как ще изкарат целия сгъстен цикъл, а не мач за мач.
Както и да е, за днес съм си избрал една система 3 от 5 с три твърди мача с невисок коефициент - 10 колонки по 5 лв и сигурно покриване на разходите.
Твърдите мачове са:
1. "Стоук Сити" - "Манчестър Юнайтед"
Световните шампиони са уморени от пътуванията до Япония. Там те изиграха два мача - супер представление на високи обороти и с много голове в полуфинала срещу "Гамба" и победа в пестелив стил над ЛДУ. Със сигурност не очаквам Юнайтед да разгроми стабилното отборче на "Стоук", но и няма да си тръгнат с по - малко от 3 точки. Изоставането им в класирането е привидно голямо, но те имат 2 мача по - малко от конкурентите. Както обича да казва Фъргюсън: "За предпочитане е да имаш повече точки отколкото повече мачове в резерв." Точно затова сега неговите възпитаници ще трупнат 3 точки.
Прогноза ....2
2. "Ливърпул" - "Болтън"
Отдавна "червените" не са били шампиони на Англия и сега може би цялата страна ще им помогне в битката с Юнайтед. Ако в този натоварен сезон на "червените дяволи" мърсисайдци не успеят да триумфират, то не виждам кога това може да стане. лично се надявам да не успеят, но тук е закономерна единицата, а 1.30 е повече от добър коефициент за такъв мач.
Прогноза.........1 и оувър
3. "Челси" - "Уест Бромич"
Победата на "Челси" е вън от съмнение.
Прогноза.............1

За комбинацията:

4. Не може да не започнем с дербито на кръга - "Астън Вила" - "Арсенал".
Виланите имат амбицията да се върнат в голямата игра след дълго отсъствие. Последното им добро класиране е второто място от сезона когато "Пуул" станаха шампиони. А това беше преди има няма почти 20 години. Време е този голям отбор да започне да се съвзема. "Арсенал" е на път да изпусне влака за голямата четворка този сезон и това е съвсем закономерно. Раздираният от скандали и нуждаещ се от освежаване тим не може да бъде конкурентен на останалите големи.

Прогноза..................1

5. "Уигън" - "Нюкасъл"

Свраките са далеч от добрите си години и ще се борят за оцеляване и този сезон. "Уигън" са симпатичен отбор с няколко страхотни изпълнители и ще победят.

Прогноза..........................1

6. "Портсмут" - "Уест Хам"

Без колебание Прогноза.........1

7. "Тотнъм" - "Фулъм"
И двата отбора ще се стремят да не загубят това лондонско дерби.
Всичко друго освен грозно реми е малко вероятно. Пробвайте на повече от 13 корнера.

Прогноза...........Х и много корнери

8. "Съндърланд" - "Блекбърн"
Северняшкото дерби е много люто. "Черните котки" имат известно предимство в преките двубои, но този път едва ли ще го увеличат. "Блекбърн" отново има добър отбор с доста пробойни, така че всичко е възможно.
Прогноза...................Х и много корнери