Страници

петък, 29 февруари 2008 г.

"Нюкасъл" - "Блекбърн"

Това е класическото северняшко дерби в Англия, което винаги е привличало вниманието на футболната общественост по цял свят. независимо от състоянието на отборите.
В класирането "Блекбърн" безспорно има предимството да се бори за Зона УЕФА, докато "свраките" ще се мъчат да избегнат отпадането.
В последния кръг също се получиха резултати, които са диаметрално противоположни -"Нюкасъл" катастрофира вкъщи срещу могъщия тим на Сър Алекс, докато "Роувърс" надделяха над "Уондърърс" с голям резултат.
За последно "Нюкасъл" би "Блекбърн" като домакин през далечната 2004-та година..Общо взето двата тима играят по - добре на противниковия стадион в дербито помежду си.
Точно това е причината да прогнозирам победа за домакините - нещата все някога трябва да се обърнат.

вторник, 26 февруари 2008 г.

"Ювентус" - "Торино"

Днес се играе 136- ото торинско дерби на ниво Серия "А". В досегашните срещи превъзходството е за "Ювентус" - 58 победи и 35 загуби. Равенствата са 41. В последните 4 сезона двата гранда се разминаваха из дивизиите, но есенният мач завърши с минимална победа за "Ювентус".
Загубата в Калабрия прави трите точки задължителни за "Ювентус", но "биковете" едва ли ще се съгласят с това. Очаквам едно епично равенство, както е типично за Торино през този сезон.
Новелино ще трябва да пооправи нещата в защита, а в атака който и от шестимата да сложи, няма да сбърка.
Прогнозата ми е голово реми.
Тук можете да намерите интересна статистика за дербито.

Четвъртфиналите за купата на Германия

Турнирът за националната купа в Германия извади от забвението едно от най - старите дербита в Европа - това на гр. Мюнхен между "Байерн" и "Мюнхен 1860". Най - успешният германски тим ще премери сили с любимия отбор на Хитлер за 204-ти път. Статистиката, с която разполагам обхваща само 138 срещи, в които тотално превъзходство имат баварците - 70 победи срещу 35 загуби и 33 ремита. Общата статистика прави предимството на отбора на Хитцфелд още по - смазващо, но в последните 4 срещи между двата тима, "Мюнхен 1860" има 3 победи и един равен мач при голова разлика 6:1! Задължителна забележка е, че мачовете са само приятелски.
Сега разликата в класите е огромна. "Байерн" се е устремил към три отличия този сезон (титла, УЕФА и КГ), а "Мюнхен 1860" води тежка битка с променлив успех за връщане в елита, като е седми във Втроа бундеслига, на 4 точки от третото място. Хитцфелд може да даде почивка на Рибери и някой и друг титуляр, а Курц не може да разчита на най- сериозния си нападател, Шрот.
Коефициентът за 1 е приличен и варира между 1.20 и 1.35. Това предразполага да се рискува и с по - сериозни суми. Победата за "Мюнхен 1860" се оценява между 9 и 12, което съблазнява и предразполага към търсене на изненада, но всеки изход от срещата освен победа за "Байерн" в редовното време е изключен.
В друг четвъртфинал се срещат "Волфсбург" и "Хамбургер ШФ". тази среща е тройна от където и да се погледне, но хазартно ще заложа на равентство в редовното време.
на другите 2 мача няма да се спирам подробно, защото са ясни:
"Борусия"(Д) - "Хофенхайм" 1 и "Щутгарт" - "Карл Цайс" (Йена) 1