Страници

събота, 9 август 2008 г.

"Славия" - "Литекс"

Днес започва новото първенство. Най -интригуващият сблъсък безспорно ще се състои на стадиона в кв. "Овча купел", където "Славия" приема "Литекс". Настроението в двата лагера е коренно противоположно от няколко месеца, независимо от тенденциите.
През юни "Славия" завърши един идиотски шампионат. Започна добре през есента и когато по всичко изглеждаше, че най - после "белите" ще излязат на европейската сцена, нещата отидоха по дяволите след като цяла пролет момчетата на Кузмановски късаха нервите на "бялата" футболна общност. В началото на лятото настроението на привържениците беше още по - минорно - на мястото на напусналите разиграващи халфове Илиев и Симонович дойдоха никому неизвестните Попара и Диоп. Лек екзотичен привкус на селекцията придаваше и играта на "иди ми, дойди ми" с англичанина от десета дивизия, Джейми Финикс.
С други думи, нищо не предвещаваше бомбите от последните дни - в тима със сигурност остава таранът Тодор Колев, а с белия екип ще се появи и юношата на отбора Благой Георгиев. Всичко това, заедно със слуховете за евентуално завръщане на Здравко Лазаров, прави от "белите" фаворити за спечелване на медали през този шампионат.
При "Литекс" нещата са на обратния полюс - "оранжевите" си обезпечиха присъствие в Европа по чудесен начин - спечелиха третата си купа на страната и така спасиха един слаб сезон. Загубата на финала за суперкупата от обновения тим на ЦСКА обаче ги свали на земята и със сигурност ще доведе до нарастващо напрежение в лагера им. Станимир Стоилов го чакат трудни времена, ако отново си тръгне победен от София.
А май точно това ще стане с оглед на мотивацията и настроението в двата лагера.
Прогноза:
"Славия" - "Литекс" 1