Страници

вторник, 18 август 2009 г.

Гоним 90% успеваемост на прогнозите за българското първенство

Мачовете от третия кръг предлагат наглед интригуващи сблъсъци, но ако следваме досегашната логика на прогнозиране, няма да останем учудени ако успеваемостта на прогнозите дръпне на 91% (сега е 86.66%).

1. "Локомотив" (Пд) - "Черно море"
"Смърфовете" са притиснати до стената от двете поредни загуби и трета не могат да си позволят. "Черно море" приключи с участието в Лига "Европа" и сега не им остава друго освен да се съсредоточат в целта и догодина да намерят място там. От един равен всички ще са доволни. Прогноза ..................Х

2. "Пирин" - "Славия"
След като благоевградчани взеха скалпа на един от фаворизираните отбори за титлата тази година, сега би трябвало да победят неубедителните слависти. Но тук се намесват събитията от миналата година, когато именно "белите" дадоха двата мача на "Пирин" като по този начин обезпечиха оставането му в групата. Особено смешен беше пролетния двубой на стадиона в Овча купел... Вересиите трябва да се връщат, а какъв по удобен момент от есенния полусезон, когато никой няма поставен чатал на врата... Дори и без тези теории, "Славия" може да вземе трите точки, така че една "двойка" е напълно реална.
Прогноза.............................2


3. "Локомотив" (Мз) - "Локомотив" (Сф)
Футболистите от Мездра би трябвало да дадат без бой трите точки на софийските си колеги. Логиката на бизнесотношенията между двата клуба и техните собственици го изисква. Трета поредна загуба ще ги вкара в глух коловоз, но какво от това.
Прогноза...........................2

4. "Спортист" - ЦСКА

Прилично отборче са сглобили в Своге, но ако ЦСКА се запрепъва в такива препядствия до никъде няма да стигне.

Прогноза............................2

5. "Монтана" - "Миньор"
"Чуковете" се изявяват добре като гост, а "Монтана" допусна домакинско равенство срещу слабия отбор на "Сливен". С отборите на Стевица всичко е възможно, включително и загуба в този мач. Но ако ще остават в групата, домакините задължително трябва да побеждават вкъщи отбори като този на "Миньор".

Прогноза.............................1

6. "Сливен" - "Ботев" (Пд)

Гостите са подобие на отбор тази година и всичко друго освен победа за "Сливен" би било супер сензационно и чак разтърсващо.

Прогноза..............................1

7. "Берое" - "Черноморец" (Бс)

Ето един наистина интересен мач между два отбора, водени от интелигентни треньори. Регионалното дерби е може би най- чистият мач в този кръг, затова резултатът е непредвидим. Бургазлии натрупаха 6 точки в първите два кръга, но не бива да забравяме, че мачовете бяха на техния стадион. първото гостуване за сезона няма да е така безпроблемно, а беройци победиха и отбор с претенции като "Локомотив" (Сф).

Прогноза................................2