Страници

петък, 17 септември 2010 г.

Малко БГ прогнози

1. "Миньор" - "Берое"
"Миньорци" започнаха минорно шампионата с шест поредни поражения. Отборът има далеч по-висока стойност от това последно място без спечелени точки. Треньорската рокада бе логична. На мястото на Антон Велков бе назначен друг локомотивец - Стойчо Стоев. Той дебютира срещу "Левски" на "Герена" и логично загуби, но в седмия кръг може би ще се потвърди правилото, че с нов треньор се започва успешно. Носителят на купата играе приличен футбол, но това е само и единствено благодарение на треньора Илиев. Като качество на играчите двата отбора могат да се определят като от "една черга".
Прогноза - 1.
2. "Сливен" - "Видима"
В лагера на Лечков и Ко се спукаха да говорят, че този път няма да участват в битката за оцеляване, но ето, че отново са под чертата след 20% от първенството. Пътят към спасението минава през задължителни победи в такива мачове, така че едва ли сливенци ще пропуснат да вземат трите точки.
Прогноза - 1
3. "Монтана" - "Академик" (Сф)
Отборът на Атанас Джамбазки започна бойко първенството и е в средата на таблицата след две победи и един равен срещу 3 загуби. "Академик" като че ли не можа да направи добра селекция имайки предвид проблемите с финансирането, а продажбата на Ники Божов на "Славия" съвсем отслаби този иначе симпатичен столичен отбор. Може би "А" група ще се окаже голяма лъжица за устата на "студентите". "Монтана" се нуждае от тези точки, за да си осигури спокойствие, а "Академик" трябва да спечели някой и друг мач, за да осмисли по-нататъчното си участие в шампионата. Въпреки слабите игри, не забравяйте, че именно те извъртяха равен на "Черноморец".
Прогноза-1
4. "Калиакра" - "Пирин"
След фойерверкът на ст. "Славия" българското "Каляри" не успява да вкара дори гол. "Пирин" също не блести с нищо засега. Мачът е за троен знак, но ние като традиционалисти ще заложим на отбора на Цонко.
Прогноза - 1
5. "Литекс" - "Черноморец"
Два силни провинциални отбора се срещат. Любо Пенев е на път да преобрази "Литекс" след безобразните игри от началото на сезона. От "акулите" всичко може да се очаква. Като че ли отборът на Балъков успява да играе силно срещу по-силните отбори, а срещу по-слабите се затруднява, най-вече заради сгъстените защити и нуждата от градене на играта.
Прогноза-Х
6. "Славия" - ЦСКА
Тук съм пристрастен, знаете. Слабата серия на "белите" срещу ЦСКА се дължи на много фактори. В момента двата отбора са на един хал, а "червените" играха снощи и срещу "Бешикташ". "Славия" е по - напред в класирането, но пък това е първият им по-сериозен съперник през годината.
Сънувах, че "Славия" бие с 3:1 и умрях от кеф, но май ЦСКА ще победи. Чета, че коефициентът за 2 е над 2.1 - 2.2, така че възползвайте се от подаръка, който черепа прави на всички вас.
Прогноза - 2 (аз тоя мач няма да го играя заради пристрастие - не мога да заложа против "Славия", но логиката го изисква).
7. "Локомотив" (Сф) - "Локомотив"(Пд)
Железничарското дерби често е преминавало в задушевна и прекалено приятелска атмосфера. В момента, обаче, първенството е в твърде ранна фаза, така че може да наблюдаваме и истински мач.
Прогноза- 1Х
8. "Черно море" - "Левски"
На "тича" всичко е възможно. По принцип. Обаче разликата в класите този сезон е драстична в полза на "сините"
Прогноза - Х2