Страници

петък, 4 март 2011 г.

Втори пролетен кръг в А ФГ

През миналата седмица мачовете се оказаха лесни за прогнозиране. Като изключим дербито между "Левски" и ЦСКА, всички мачове завършиха логично. Това ни помогна да реализираме печалби и да познаем 8 от 8 през миналата седмица.
Вторият пролетен кръг предлага доста по-интересни мачове. Срещат се предимно отбори с еднакви цели и изравнени възможности.
Изключение от това правило е може би мачът на ст."Славия", където "Славия" посреща опашкаря "Миньор". Прогнозата е 1.
"Локомотив" (Сф) и "Левски" ще се сборят за второто място. "Сините" са в дълбок психологически срив от неочакваната (само за тях) загуба от ЦСКА. Сега ще излязат пределно мобилизирани и вероятно ще спечелят дербито. Прогноза - 2.
"Черно море" - "Локомотив" (Пд) - при загуба на варненци, те ще се откажат от гоненето на евровизи, защото ще бъде почти невъзможно да наваксат именно тази домакинска загуба. "Локомотив" (Пд) е в по-изгодна позиция в класирането, а и сглобиха по-боеспособен тим. Затова за "Тича" мачът ще е на живот и смърт и вярвам, че ще го вземат. Прогноза - 1.
"Сливен" - "Пирин" - и двата отбора са в много лошо състояние и всеки изход е възможен. В тяхната ситуация, те ще разчитат предимно на домакинските мачове, за да се спасят. Една победа на "Пирин" ще усложни до крайност положението на "Сливен", затова очаквам домакините да излязат пределно мобилизирани и да си вземат мача. Прогноза - 1.
"Видима" - "Академик" - безспорно това е аутсайдерското дерби на кръга. Докато "студентите" понякога загатват за някакъв потенциал, все още не сме видели това от "Видима". Загуба за севлиевци ще направи мисията им невъзможна и освен да доиграят първенството с мисъл за предстоящите битки в "Б" ПФГ, няма да имат друга опция. Една победа на "Академик" ще им донесе глътка въздух и решаване на известна част от ребуса за оставането им при т.нар."майстори". Прогноза - 2.
"Литекс" - "Берое" - няма смисъл от дълги обосновки. Прогноза 1.
"Черноморец" - ЦСКА - доста заплетена ситуация. Миналата седмица двата отбора се представиха диаметрално противоположно - ЦСКА спечели дербито с "Левски", а "акулите" не можаха да вземат една задължителна победа. Свиването на бюджета и напускането на Красимир Балъков безспорно ще даде негативно отражение върху играта на "Черноморец", но това ще стане с времето. Те все още са опасен противник и ще измъкнат точка от ЦСКА. Прогноза - Х.
последният мач е "Монтана" - "Калиакра". Домакините са единственият отбор в момента, който може да се каже, че обитава "златната среда". точките им са твърде малко, за да се надяват на челно класиране, но пък са и достатъчно количество, за да са спокойни (поне засега), че няма да участват в борбата за оцеляване. Една домакинска загуба от отбор като "Калиакра" обаче ще им донесе доста неприятни емоции в бъдеще. "Калиакра" имаше няколко проблясъка през лятото и есента, но това няма да е достатъчно, за да победят монтанци. Прогноза - 1.