Страници

събота, 7 януари 2012 г.

Фишът ми от днес

Пуснах тези мачове:

1. "Бирмингам Сити" - "Уулвърхамптън" - Х
2. "Реал С"- ""Осасуна" - 1
3. "Истанбул Буюкшехир" - "Трабзонспор" - 2
4. "Спортинг"-"Порто" - Х
5. "Манисаспор"- "Ордуспор" - 1
6. Ман Сити"- "Ман Юнайтед" - 1

Играл съм ги в права колонка с 5 лв., както и мачовете от №2 до №6 по системата 3 от 5 с по левче на колонка. За да се застраховам от загуба на 15 лв. пуснах 20 лв. на "Спортинг" - "Порто" - Х при коеф. 2.80.


Мотивировка:
"Бирмингам" и "Уулвс" ще направят едно равенство, защото от една страна мачът е регионално дерби между два големи отбора и никой няма да иска да загуби, а от друга и двата тима не са приключили битката за оцеляване съответно в Чемпиъншип и Премиър лийг. Мачовете за купата са непредсказуеми, но тук логиката изисква да заложим на Х.
"Ман Юнайтед" не е в добра кондиция и "свраките" ги разконспирираха. Изживяват тежък период в първенството - не че другите доминират, но "Сити" започва да им се изплъзва и това едва ли им е по вкуса. Трудно залагам срещу "Юнайтед" , но това е един от шансовете да го направя безрисково.
Гледах мачове на "Спортинг" и на "Порто" наскоро. "Драконите" не се намират в оптимална форма и изпитват доста трудности. Държат се на върха на мускули и това си пролича в мачовете срещу "Маритимо" и "Бейра Мар". Вярно е, че взеха 6 точки, но това стана трудно и нека не забравяме, че и двата съперника изостават астрономически като класа от големите, въпреки че имат доста точки. Довечера "Порто" ще се стреми да задържи лидерската си позиция и няма да се втурне в масирани атаки при гостуване на традиционно опасен съперник. На "Бенфика" предстои лесно домакинство срещу "Униао Лейрия" и за "Порто" няма да е безразлично дали ще наваксват 2 или 3 точки изоставане. Същото се отнася и за "лъвовете". Не са в оптимална форма, домакинската загуба би ги отдалечила много от първите два отбора. Логиката показва, че мачът ще завърши със стратегическо реми, най-вероятно безрисково - т.е. 0:0. Всъщност и букмейкърите оценяват това и коефициентът за Х е под 3 навсякъде. 2.80 е подарък за сигурен резултат, затова тук залагам 20 лв. като застрахователна полица.
"Реал Сосиедад" е закъсал доста и със сигурност ще се хвърли на "Осасуна". В такива мачове трябва да събират точки, за да нямат отново проблеми с оцеляването. Твърдо 1.
"Трабзонспор" ще вземе своето в Истанбул. Разликата в класите е огромна и е в полза на турския "Черноморец". Затова твърда двойка.
За "Манисаспор" важи същото като за "Сосиедад". Ако не искат да треперят до края, трябва задължително да вземат точките при домакинството на новака "Ордуспор".

Та така - без много статистически анализи, разсъждавах интуитивно и пуснах този фиш.