Страници

събота, 18 юли 2015 г.

"Литекс" - "Лудогорец"

И двата отбора разочароваха в евротурнирите до момента. Ловчанлии отпаднаха от супер анонимника Йелгава, а Лудогорец все още има шансове, но това минава през победа в Молдова. Със сигурност погледът на шефовете е отправен към мача в сряда, а целта в Ловеч ще е да се съхрани състава за решителния сблъсък. Литекс е с нов стар треньор, който макар и на солидна възраст е с класи над Балъков. Според мен оранжевите ще победят и си заслужава да пуснете фиша си още от днес заради по-добрия коефициент. Да не забравяме и че Лудогорец напоследък винаги е улисан в евромачовете и губи в първия кръг.

"Пяст" (Гл) - ЛКС (Нечеча)

Пяст трябваше да положи доста усилия, за да запази елитния си статут през миналия сезон. За да се случи това, отборът от Гливице разчиташе предимно на домакинствата. В редовния сезон 80% от точките дойдоха на домашната сцена. Това ще продължи и през този сезон, тъй като Пяст е отбор със скромни възможности и без особени претенции. Като типичен средняшки отбор ще мачка у дома и ще пада навън. Нечеча се класира в елита след един добър сезон и още по-добър финален щурм. Така те изпревариха Плоцк в последния момент. Остава загадка кога и доколко ще се адаптират в Екстракласа. Според мен това, ако стане изобщо, ще е след мача в Пяст.
Прогноза 1

петък, 17 юли 2015 г.

"Динамо" (Б) - "Университатя"(Кр)

Първият кръг в румънското първенство бе крайно интересен - 6 равенства и една победа за гостите. Може да се каже, че преди втори кръг всички отбори отново са в изравнени позиции. Университатя не успя да вземе мача срещу Ботошани на собствен терен, докато кучетата показаха зъби в Търгу Муреш и не успяха да победят, но оставиха отлични впечатления. В последните 6 мача между двата отбора столичани нямат загуба - 2 победи при 4 равенства. Нищо чудно пак да се получи някой хикс, но смятам, че ще станем свидетели на първата домакинска победа в Лига 1.

четвъртък, 16 юли 2015 г.

"Славия" - "Локомотив" (Пд)

Срещат се два отбора, които ще се борят със зъби и нокти да избегнат изпадането и баража. Двата клуба не разполагат с пари и съответно не направиха добра селекция. Всяка точка ще е необходима на тима на Иван Колев, защото новият формат не гарантира лесно приключване на първенството. Смятам, че белите ще се наложат минимално. Интересно ще е да се наблюдават четиримата юноши на тима от Овча Купел. Със сигурност сред тях ще има голяма звезда в бъдеще. Прогноза - твърдо 1.

неделя, 12 юли 2015 г.

"Слуцксахар" - "Шахтьор" (С)

Коефициентът е абсолютен подарък от букитата. Шахтьор ступа на два пъти Гленавон и затова допусна поражение в Брест. Сега им предстои второ поредно гостуване в шампионата, но този път на суперслабака Слуцксахар. Солигорци ще бъдат с мисъл за предстоящия в четвъртък мач от Лига Европа, но до него има достатъчно време за възстановяване, а и нов люх в първенството вече няма да се приеме добре от ръководството, което е поставило цел ново класиране в Европа. Домакините нямат нито една точка от мачовете с отборите от ТОП 6 и вероятно така ще си остане и след тази среща. Пълен актив за Шахтьор от срещите между двата отбора, така че смело 2 на приличен коефициент.