Страници

събота, 22 ноември 2014 г.

Обосновани прогнози за уикенда 22-23.11.2014

"Евертън" - "Уест Хам Юнайтед" ...........1

Карамелите играят много успешно срещу чуковете напоследък - вече в 13 мача са непобедени от съперника, а общият баланс също е в тяхна полза - 65-27-36. В момента Евертън е на десета позиция само защото имаше тежки мачове в Европа, където са поставени високи цели. Чуковете правят впечатляващ сезон на фона на амбициите им от последните десетилетия и са на четвърто място, което е крайно нетипично за тях. Предстоят им много мачове на истината, които ще ги поставят на мястото им и срещата на Гудисън парк е един от тях. Очаквам безпроблемна победа за Евертън.

"Торпедо" (М) - "Ростов" ..................1

 Торпедо се завърна в елита, където традициите и историята на тима го задължават да бъде. Задължането на тима в Премиерлигата е задължително, но не може да стане без да се печелят точки. До момента белите имат само една победа в първенството, при това постигната като гост. Все нещо не достига на тима да постига победи. Трябва да се бележат и голове, а засега не им се удава. Насреща си имат един отбор, който е носител на купата, но също се представя много зле, като допусна няколко рекордни загуби и това го поставя на първо място в класацията за най-слаба защита.

"Ботев" (Пд) - "Левски" ...................1

 Ботев се утвърди като един от най-стабилните домакини през последните 2 сезона. Вече в 5 поредни домакинства срещу сините, канарчетата печелят трите точки, като в тези срещи са инкасирали само един гол. Левски ще е без Гаджев и макар и той да не е в свръхформа, това ще се отрази сериозно на играта. Сините ще бъдат и с лице насочено към реванша за купата срещу Монтана, защото едно отпадане от този тим ще се отрази пагубно на имиджа им. Очаквам победа за домакина, даже в реалността мисля да забия и един хенди кап. Единственото притеснително е, че Вуцов няма победа срещу Левски, но пък със Славия им отмъкна титлата изпод носа.

"Чукарички" (Белград) - "Ягодина" ............1

 Чукарички отново лети високо в класирането на сръбската суперлига. През седмицата победиха ОФК за купата, с което продължи серията си без загуба на 5 мача, като един от тях беше срещу вечния фаворит за първото място Звезда. Носителят на купата за 2013 година Ягодина има сериозни трудности ня моменти. Редува силни и слаби игри и като цяло 10ото място им подхожда както на състава, така и на възможностите. Интересно дали Чукарички ще пречупи традицията от последните 5 срещи със съперника и ще успее да победи един далеч по-лимитиран отбор от тях?

"Щутгарт" - "Аугсбург" ...............1

 Щутгарт не е на себе си през последните сезони - закъсал е като мерцедес през зимата, а в момента буксува на последното място. Традициите задължават тима да е в Бундеслигата, въпреки че не е прецедент големи тимове да се подвизават в ниските нива (ето сега например тим №2 в историята Нюрнберг и Кайзерслаутерн). Баварците отново пишат история, намират се на седмото място и като че ли отново ще избегнат замесването в борбата за оставане. До момента двата тима са играли 6 пъти на ниво Бундеслига и балансът е 3-0-3 като головата разлика е в полза на Аугсбург. Двата отбора имат кадрови проблеми. При Щутгарт липсват Лайболд, Швааб, дидави, Холцхойзер, Ялчън, Абделауе и Ибишевич. При Аугсбург също липсва половин отбор - Гелиос, Де Йонг, Филп, Фрамбергер, Ридер, Екин, Моравек, Паркър, Райнталер и Шустер. Швабите нямат друга алтернатива освен победата и вероятно ще я постигнат.