Страници

петък, 1 юли 2011 г.

Копа Америка започва

След броени часове стартира най-старата континентална надпревара във футбола и в спорта изобщо - Копа Америка. И докато европейските футболисти тепърва се събират за първи тренировки, латиноамериканските им колеги се стягат за здрав турнир, който ще определи шампиона на Южна Америка.
Първият мач е между Аржентина и Боливия. Огромен натиск има върху плещите на "гаучосите" за спечелване на рекордната 15-а континентална титла. Те не са триумфирали в турнира от 18 години, а и техният най-добър играч, Лео Меси, все още не е изригнал за националния си отбор. Със сигурност домакините имат предимство в турнира, но Бразилия, Уругвай и Колумбия също тръгват с най-доброто, затова е трудно да се прогнозира крайният победител в турнира. За мача на откриването е къде къде по-лесно. Въпреки че боливийците изкъртиха Аржентина с 1:6 в последния официален мач между двата тима, Аржентина със сигурност ще победи на откриването.
Вторият мач в групата също изглежда решен - Коста Рика е симпатичен отбор, който е съставен предимно от местни играчи и едва ли ще успеят да се противопоставят ефективно на Колумбия.
И така:
Аржентина - Боливия - 1
Колумбия - Коста Рика - 1