Страници

вторник, 26 февруари 2008 г.

Четвъртфиналите за купата на Германия

Турнирът за националната купа в Германия извади от забвението едно от най - старите дербита в Европа - това на гр. Мюнхен между "Байерн" и "Мюнхен 1860". Най - успешният германски тим ще премери сили с любимия отбор на Хитлер за 204-ти път. Статистиката, с която разполагам обхваща само 138 срещи, в които тотално превъзходство имат баварците - 70 победи срещу 35 загуби и 33 ремита. Общата статистика прави предимството на отбора на Хитцфелд още по - смазващо, но в последните 4 срещи между двата тима, "Мюнхен 1860" има 3 победи и един равен мач при голова разлика 6:1! Задължителна забележка е, че мачовете са само приятелски.
Сега разликата в класите е огромна. "Байерн" се е устремил към три отличия този сезон (титла, УЕФА и КГ), а "Мюнхен 1860" води тежка битка с променлив успех за връщане в елита, като е седми във Втроа бундеслига, на 4 точки от третото място. Хитцфелд може да даде почивка на Рибери и някой и друг титуляр, а Курц не може да разчита на най- сериозния си нападател, Шрот.
Коефициентът за 1 е приличен и варира между 1.20 и 1.35. Това предразполага да се рискува и с по - сериозни суми. Победата за "Мюнхен 1860" се оценява между 9 и 12, което съблазнява и предразполага към търсене на изненада, но всеки изход от срещата освен победа за "Байерн" в редовното време е изключен.
В друг четвъртфинал се срещат "Волфсбург" и "Хамбургер ШФ". тази среща е тройна от където и да се погледне, но хазартно ще заложа на равентство в редовното време.
на другите 2 мача няма да се спирам подробно, защото са ясни:
"Борусия"(Д) - "Хофенхайм" 1 и "Щутгарт" - "Карл Цайс" (Йена) 1

Няма коментари: